Pardal

Dawno nie było piwa, prawda? Najwyższy czas się napić. Dziś polecam czeskiego Pardala, piwo to można dostać w sklepach specjalizujących się w sprzedaży złocistego trunku, a cena jest niska - 3 do 4 złotych. Pardal ma piękną bursztynową barwę, piana po nalaniu lekko się unosi i pozostaje gęsta przez dość długi czas. To, co wyróżnia piwo na samym początku to bardzo delikatny, ale mimo wszystko wyczuwalny, chmielowy aromat. Bardzo obiecujący. Czas na pierwszy łyk.
To jest piwo dobrze przyprawione chmielem - początkowo łagodny, w smaku staje się coraz bardziej wyrazisty, by potem zostać w postaci goryczki gdzieś na tyłach podniebienia. Dobre piwo do ugaszenia pragnienia po gorącym dniu. Bąbelki (choć nie ma ich zbyt dużo) pracują przez cały czas picia, można się spokojnie delektować, nie wygazuje się.
Jak dla mnie, Pardal to piwo na 4.