Składniki:
- polędwiczki z kurczaka
- szklanka piwa
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka rozmarynu
Przyprawy wsypujemy do miski i zalewamy piwem, po czym mieszamy około minuty. Następnie myjemy polędwiczki, odkrawamy tłuszczyk i marynujemy kilka godzin w piwie z dodatkiem przypraw. Polędwiczki uzyskują właściwy smak po około 5-7 godzinach, dlatego dobrze je przygotować już rano.
Mięso grillujemy i podajemy na przykład z ziemniakami, zapiekanymi wewnątrz grilla.
2006-2017 by Nicpon. Obsługiwane przez usługę Blogger.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)