Piersi z grilla w marynacie miodowo-musztardowej

Składniki (dla 2 osób):

- 2 piersi z kurczaka
- musztarda
- miód
- majonez
- keczup pikantny
- ziemniaki
- sól
- pieprz


Przygotowanie:

Przygotowanie piersi i marynaty najlepiej zacząć dzień przed grillowaniem. Piersi myjemy, lekko rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem. Teraz trzeba przygotować marynatę - do miski wrzucamy 3 łyżki musztardy, 2 łyżki miodu, 1 łyżkę majonezu i 1 łyżeczkę pikantnego keczupu. Wszystko razem mieszamy, w tym marynujemy piersi.

W dniu grillowania zawijamy ziemniaki w folię aluminiową i pieczemy w węgielkach. Piersi grillujemy, a co jakiś czas za pomocą pędzelka (takiego do ciasta) smarujemy mięso marynatą.